Süti beállítások

A Yokohama Rubber új technológiát fejleszt a gumiabroncsok kopásának nyomon követésére

A Yokohama Rubber új technológiát fejleszt a gumiabroncsok kopásának nyomon követésére



A Yokohama Rubber és az Alps Alpine kifejlesztett egy technológiát, amely érzékeli a személygépkocsi-abroncsok kopási állapotát a gumiabroncs belső felületére erősített érzékelő által szabadalmaztatott jelfeldolgozó technológia által továbbított érzékelési hullámformák elemzésével.

Az új technológia szenzorok segítségével rögzíti a forgó gumiabroncs változó alakjának érzékelési hullámformáit. Ezt az információt azután egy szabadalmaztatott módszerrel elemzik az új és az elhasználódott gumiabroncsok megkülönböztetésére. A járműtulajdonosok vagy flottakezelők ezután értesítést kapnak, ha a gumiabroncsokat forgatni vagy cserélni kell, ezzel optimalizálva az abroncs karbantartását, elősegítve a biztonságot és meghosszabbítva a termék élettartamát.

A Yokohama Rubber előrejelzése szerint ahogy a mobilitási szolgáltatások áttérnek az önvezető járművekre, egyre ritkább lesz a lehetőség a gumiabroncsok kopásának vagy sérülésének vizuális ellenőrzésére. Azáltal, hogy a felhőn keresztül távolról is nyomon lehet követni egy gumiabroncs állapotát, a mobilitási szolgáltatások fenntarthatóbbá válhatnak, csökkentve a környezetre gyakorolt ​​hatást.

A Yokohama Transformation 2023 – a vállalat 2021–2023-as pénzügyi évekre szóló középtávú gazdálkodási terve – összekapcsolt, autonóm, megosztott és mobilitás-szolgáltatás kezdeményezései között szerepelt egy új gumiabroncs-megoldási szolgáltatás népszerűsítése, amely a SensorTire fejlesztésén alapul. Internet of Things (IoT) gumiabroncs érzékelő funkcióval és erősebb, rugalmasabb szolgáltatási lehetőségekkel.

A Yokohama Rubber 2021 februárjában jelentette be SensorTire technológiai vízióját, és közép- és hosszú távú fejlesztési tervet fogalmazott meg a személygépkocsi-abroncs-érzékelők számára. Az abroncsgyártó új víziójának célja, hogy támogatást nyújtson az emberek biztonságos mozgásához, miközben kezeli a mobilitási igények változásait azáltal, hogy az érzékelő funkcióval felszerelt IoT gumiabroncsokból nyert adatokat szolgáltatja a szolgáltatást használó ügyfeleknek.

E célok elérése érdekében a Yokohama Rubber jelenleg gyakorlati tesztelést végez több szektorból származó partnerekkel.