Webáruház készítés Szeged

Mostantól a Facebook-on is!

Meddig új az új gumi?

   

Megbízható Bolt vagyunk. Mit jelent ez pontosan? Kattintson ide, és olvassa el.

Tisztelt Érdeklődőnk!

Tájékoztatjuk, hogy a DOT számokra vonatkozó kérdésekre nem minden esetben tudunk pontosan válaszolni, legtöbbször csak hozzávetőleges gyártási időt tudunk közölni. Ügyfélszolgálatos kollégáink, akik az Ön üzenetét kezelik, nem az abroncsok közelében tartózkodnak, ők csak az abroncsok beszerzésének időpontját ismerik. Ezen kívül hiába is mondanak önnek pontos DOT számot, mire Ön ennek tudatában egy későbbi időpontban leadja a megrendelést, a leolvasott abroncsokat esetleg raktárosaink már elküldhették valaki másnak, így Önnek már nem pont ugyanaz az abroncs érkezik meg, vagy rosszabb esetben az abroncs időközben el is fogyhat, ami további kellemetlenséget jelent. Szezonban naponta több száz gumit postázunk házhoz, nincs mód arra, hogy gyorsan mozgó árucikket szabályos megrendelés nélkül félretegyünk egy későbbi feltételezett megrendelő számára. Abroncsainkat a megrendelések beérkezési sorrendjében kezeljük. Köszönjük megértését!

Javasoljuk, ha Önnek a szokásosnál szigorúbb elvárásai vannak a gyártási idővel kapcsolatban, inkább a megrendelés során jelezze ezt a Vásárlói Megjegyzésben. Kollégáink elolvassák és figyelembe fogják venni a kérését.

Általánosságként elmondható, hogy "Szuper áras" abroncsaink a gyártótól frissen vásárolt termékek, így a piacon elérhető legfiatalabbak közé tartoznak.

Egyéb áruink döntő többsége is egy évnél fiatalabb gyártású, kis részben 1 és 2 év közöttiek. Túltárolt abroncs eladásából származó reklamációnk fennállásunk óta nem volt.

Az esetlegesen 2 évnél régebben gyártott abroncsok esetén kollégáink a szállítás előtt felhívják a vásárlót, és tájékoztatják a DOT számról.

Kérjük, olvassák el az ebben az ügyben kialakult, erősen eltúlzott aggodalmakra választ adó szakmai álláspontokat is:

A Magyar Gumiabroncs Szövetség sajtóközleménye:
2013. április 17.

A gumiabroncs DOT szám jelöléséről

Az utóbbi években több autós kiadványban és számos online felületen megjelent cikknek köszönhetően egyre több gumiabroncs-vásárló érdeklődik a megvásárolni kívánt gumiabroncs DOT számáról, mondván: ha a gumi nem az aktuális évben került gyártásra, akkor már nem is érdemes megvenni.

A DOT szám a gumiabroncsok oldalfalán található jelölés, ami a gumi gyártási idejét is mutatja. A DOT szám utolsó 4 karaktere árulja el a gyártás időpontját. Az utolsó 4 számjegyből az első kettő a gyártási év adott hetét, a második kettő a gyártási évet jelöli.

Mégis mi a gond a nem az adott évben gyártott gumiabroncsokkal? – vetődik fel a kérdés.

A gumiabroncs nem gyorsan romló termék, hanem tartós fogyasztási eszköz: szakszerű tárolás esetén a nem használt abroncs 5 évig mindenképpen újnak tekinthető, azaz felszerelhető!

A gyártási folyamat során a gumiabroncsba olyan adalékanyagok kerülnek, amelyek megakadályozzák a minőségromlást, az elöregedést és a futóteljesítmény romlását. Ezek az adalékanyagok biztosítják, hogy az abroncs tulajdonságai élethosszig megmaradjanak.

A HTA szakértői szerint a gyártás után 5 évvel az abroncsok teljesítménye nem romlik, amennyiben azok tárolása szakszerű volt és a felszerelést követő további 5 évig használható.

Ugyanakkor hivatalos, legális vásárlás esetén semmiféle garanciális hátrány nem érheti a fogyasztót, mert a garancia a vásárlás napjától érvényes, nem a gumiabroncs gyártási idejétől. Ha több évvel korábban gyártott, korábban nem használt abroncsot találunk jó áron, nyugodtan vegyük meg, nem fogunk rossz üzletet kötni!

A HTA (Hungarian Tire Association) tagcégek gyakorlata szerint 5 évnél idősebb, de új gumiabroncsokat nem szoktak értékesíteni, általában a legtöbb értékesítésre kerülő abroncsot az aktuális vagy az azt megelőző évben gyártották, ritkábban két évvel korábban. Az 5 évesnél fiatalabb gumiabroncsok teljes értékű termékként forgalmazhatóak, az 5 évnél idősebbeket szokták már olcsóbban árusítani a kereskedők.
Jelenleg nincs olyan jogszabály, ami szabályozná, hogy mikor kell a gumiabroncsokat véglegesen lecserélni, de a HTA szakembereinek véleménye szerint 10 évnél idősebb - akár még nem használt - abroncsokat semmilyen körülmények között ne vásároljunk meg, és ne is használjunk már!

További információ:
Morenth Péter
ügyvezető elnök
Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
www.hta.org.hu

Nagy Márta
Ferling PR Kft.
Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
+36 (72) 512-370

 

Az Index Gumidoktor véleménye:

totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/2014/01/06/mikortol_szamit_reginek_a_gumi/